Veel onbegrip over de illustratie van Ruben Oppenheimer bij het artikel van Tom-Jan Meeus (NRC 11/9/21). Een waarschuwing over een dreigende implosie van het politieke midden door het formatiekrakeel ten gunstige van de sterk radicale flanken. De dreiging is met een verwijzing naar 9/11 voortreffelijk getekend – ik neem aan met toestemming van de columnist, omdat na het ‘inslaan’ van Kaag op Rutte het politieke midden zal imploderen en het politieke landschap onomkeerbaar zal veranderen.

Google eens op de illustraties van Oppenheimer. Dan is zijn laatste illustratie een lieverdje. Tja en dan is er ook nog de vraag wat dan het verschil is tussen de illustraties van Oppenheimer en het dragen van Jodensterren en Gestapo uniformen bij protesten tegen coronabeperkingen. Van beide kan je misselijk worden. Maar in dit tijdsgewricht waar het beeld de communicatie draagt, is een andere methode niet meer denkbaar. 

Citaat Fons Jansen: Voor kwetsen heb je alleen maar lef nodig. Meer niet.

https://www.nu.nl/binnenland/6156885/gemeente-urk-keurt-coronaprotest-jongeren-in-nazikleding-volledig-af.html

Ricky Turpijn

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *