Staring is not bullying now

https://www.nrc.nl/nieuws/2024/03/27/kledingvoorschriften-staren-is-geen-pesten-a4194325#/krant/2024/03/27/#116

Staren is geen pesten

+ Leeslijst

BRIEFBRIEVEN

  • Auteurs
    • Ricky Turpijn
  • Gepubliceerd op
  • Leestijd1 minuut

Leeslijst

Sinds prins Claus de stropdas in de ban heeft gedaan, kunnen onzekere dassendragende mannen zich bekeken voelen. Net zoals een vrouw kan twijfelen over haar kleding op het werk (25/3). Dat de integriteit van de vrouw wordt geschonden is ontoelaatbaar grensoverschrijdend gedrag inclusief pesten, toespelingen en handelingen. Maar staren op zich kan toch niet tot die categorie behoren? Moet in plaats daarvan niet de ruimte gezocht worden in het vergroten van de weerbaarheid van deze vrouw (zeg ik heel voorzichtig als man)? Staren is onbeleefd, zei mijn moeder altijd. Ongemakkelijk voor de vrouw met rode lippenstift én dassendragende man, maar het is geen ontoelaatbaar, grensoverschrijdend gedrag.

Ricky Turpijn
Den Haag

Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 27 maart 2024.

Ricky Turpijn

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *