Het is volgens mij niet nodig  dat een oncoloog de gelegenheid krijgt om zich af te vragen of de coronapas de manier is om de vaccinatiegraad te vergroten. Zeker niet nu de inbreng bestaat uit een oproep aan de overheid om in plaats daarvan zich in te spannen voor een goede info voorziening (NRC 15/9/21 interview met oncoloog Hans Westgeest). 

De mogelijke invoering van de coronapas is een politieke keuze, geen medische. Er zullen altijd mensen zijn die zich niet laten overtuigen. Tenzij deze keuze medisch gezien niet is te verantwoorden, heeft de mening van de oncoloog dezelfde waarde als de mening van ieder andere burger van Nederland. Dat de invoering van de Pas goed onderbouwd moet worden staat buiten kijf. Mogelijk kan het RIVM daarbij helpen. Maar voor die open deur is het woord van de oncoloog niet nodig. Overigens is die goede info voorziening al ruim aanwezig (zie de site van de RIVM). Zo ruim, dat zelfs de bible belt ook overtuigd is geraakt van de noodzaak van het vaccineren.https://www.nrc.nl/nieuws/2021/08/20/inenten-past-nu-in-gods-voorzienigheid-a4055485

Geen coronapraat meer, maar een coronapas. 
Citaat Aristofanes: Zelfs als overtuig je mij, dan laat ik me nog niet overtuigen.

Ricky Turpijn

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *