Citaat Fons Jansen: “Rechter tot prostituee: ‘Bent u al eens eerder met de rechter in aanraking geweest?’ Zij: ‘Weet ik veel, ze zeggen hun beroep er niet bij.’

Taxlive 17/11/23

https://www.taxlive.nl/nl/documenten/nieuws/wfr-fiscaal-cafe-middelen-genoeg-voor-rechtsvorming-bij-belastingontwijking-maar-rechtsbescherming-kan-beter/

Een vanzelfsprekende rol, vindt de één. Een te kleine of te onevenwichtige, vindt de ander. Belastingrechters, adviseurs en wetenschappers belichtten deze vraag ieder vanuit hun eigen perspectief in het WFR Fiscaal Café op 14 november in Nieuwspoort in Den Haag. De conclusie dat er nog veel te winnen is, delen ze praktisch allemaal. Maar wat er precies anders moet, daarover lopen de meningen uiteen.

Overigens heb ik ook een plaatsje in het publiek kunnen bemachtigen. Het gaat om de rol van de rechter bij belastingontwijking en niet belastingontduiking. Dat is een legale, maar onwenselijke weg om de belastingdruk te verlagen. Anders dan ik in het verslag lees was de aanwezige rechter in het panel stellig van mening, dat de rechter daar geen rol in heeft en dus niet een vanzelfsprekendheid. Met wat ik gehoord heb was ik veel geruster, dan wat ik nu in het verslag lees. Immers, vrouwe Justitia heeft nog steeds een blinddoek om.

Ricky Turpijn

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *