Citaat Joan Didion: “I’m totally in control of this tiny, tiny world right there at the typewriter”

https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2023/11/de-onbegrepen-belastingdienst-59391w/

Ook voor de geharde belastingdienstmedewerker, die gewend is aan storingen in ‘het systeem’ en knarsetandend achter het beeldscherm wacht op het verlossende bericht, dat ‘het systeem’ weer in de lucht is, is dit een informatief artikel van EW over hoe de ICT collega’s waken over het ongestoord verlopen van de bedrijfsprocessen bij de Belastingdienst. Vooral de rol van de controlekamer is indrukwekkend. De wondersoftware die menselijke taal omzet in computerinstructies (Regelspraak) heeft de stas eerder bekend gemaakt aan de Tweede Kamer. Het lijkt in lijn te liggen met ontwikkelingen op het gebied van Large Language Models (LLM) zoals GPT. Mogelijk, dat de ontwikkeling van LLM’s een rol kan spelen in de verbetering van de kwetsbare bedrijfsprocessen van de Belastingdienst.

Ricky Turpijn

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *