Citaat Oscar Wilde:”The online way to get rid of a temptation is to yield to it”

Taxlive 1/6/23 VNVandaag 31/5/23

https://stichtingenenverenigingenloket.nl/

Leuk dat je er bent! Zo begint in een digitaal jasje gestoken en in eigentijdse taal de Belastingdienst via een speciaal daarvoor ontworpen site de penningmeester van de stichting of de vereniging (stiver) te verleiden tot een periodieke fiscale APK keuring. Verleiden of ‘nudging’ is de nieuwe wortel die voorgehangen wordt om de grote groep van goedwillende bestuurders van stivers over te halen eens te kijken naar hun belastingplicht voor de loonbelasting, de omzetbelasting en de vennootschapsbelasting.

De gebruiksvriendelijke checklist vormt het hart van dit verleidingsverhaal. Niet de fiscale inhoud van de stiver staat voorop. Dat is namelijk al te vinden op de site van de Belastingdienst zelf. Maar de vraag of een vervolgcontact bijv. door vooroverleg met die alleraardigste stivermevrouw van de Belastingdienst nodig is.

Ik ben benieuwd of deze suikerzoete benadering werkt. Het is in ieder geval anders dan het gevoel van ’they made me an offer I could not refuse’ 😎

Ricky Turpijn

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *