NRC 29/12/21 maakt terecht in een klein katern zonder opsmuk melding van het overlijden van de verstokte antivaxer Robin Fransman door Covid, de voorman van de in opspraak geraakte Herstel NL. Immers, polarisatie ligt snel op de loer. Fransman had een arbitraire tweedeling van de Covid maatschappij voor ogen van kwetsbaren en niet kwetsbaren. Om zo met name het economische leven niet te belemmeren. Een pure kosten/baten afweging. Fransman is daarvoor verketterd.

Maar is zijn tweedeling achteraf gezien qua ethiek zoveel slechter dan de tweedeling in vaxers en antivaxers waar Nederland nu op afstevent? Een tweedeling om de zorg te ontzien. Uiteindelijk komt het ook neer op een economische tweedeling. De gevaccineerden voor wie het economische leven geen belemmering kent. En de niet-gevaccineerden die daarvan voor een groot deel worden buitengesloten. 

Ricky Turpijn

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.