Of de rechters liegen of de advocaat van Fort Oranje (NRC 28/12 over Fort Oranje). Of blijkt het achteraf een Rutte momentje te zijn: iemand heeft het zich fout herinnerd? Over voorkennis bij de rechters bij de procedure over ondermijning bij Fort Oranje. 

Terecht of niet: de vooringenomenheid van de rechters wordt weer aangevoerd. Een hype in de huidige rechtspraak. Maar wel verontrustend zijn de woorden van de rechtbank, dat een nader onderzoek naar de nieuwe info niet nodig is. De rechtbank mist een antenne voor deze gevoeligheid. Sterker, de rechtbank zal wel iets doen aan de „bewustwording voor wat betreft het gebruik van casuïstiek tijdens soortgelijke bijeenkomsten”. Dit lijkt toch bijna op een bekentenis, dat de rechters liegen?
De rechtbank communiceert niet handig. Niet in deze tijd van groot wantrouwen richting ambtenaren.

Ricky Turpijn

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.